Stucadoorswerk

U heeft een ruime keuze uit verschillende afwerkingen. Om het u makkelijk te maken staan hieronder de meest voorkomende stucwerk mogelijkheden beschreven.

Raapwerk

raapwerk
Wilt u ruwe gemetselde wanden en plafonds mooi vlak en strak krijgen? Dan biedt raapwerk de oplossing. Met raapwerk is het zelfs mogelijk om scheve muren of plafonds weer recht te maken. Vaak wordt raapwerk ook gebruikt om een goede ondergrond te vormen voor sierpleisters, schilderwerk, tegelwerk of bijvoorbeeld behangen.

Pleisterwerk

pleisterwerk
Pleisterwerk is traditioneel glad stucwerk en kan zowel op wanden als plafonds aangebracht worden. Wilt u een moderne, gladde en strakke afwerking? Dan is dit de juiste keuze voor u. Het is goed om te weten dat het vervolgens in elke gewenste kleur gesausd kan worden.

Schuurwerk

schuurwerk
Schuurwerk is een gipsachtige afwerking. De structuur van schuurwerk komt tot stand door gips te mengen met fijn zand. Door overlappende cirkelvormen te maken ontstaat er een wolkachtig effect. Als u snel uitgekeken bent op uw interieur is schuurwerk iets voor u. Door wisselende lichtinval ziet schuurwerk er namelijk telkens anders uit. Het geeft uw wanden en plafonds een schaduwwerking, men noemt het ook wel eens het ‘halve maan effect’. Schuurwerk kan in elke kleur gesausd worden.

Plafond ornamenten

plafond ornamenten
Het kan zijn dat u uw woning een chique klassieke uitstraling wilt geven. Het aanbrengen van sierlijsten en ornamenten is dan een goede optie. Door lijsten en ornamenten ogen uw kamers ook nog eens ruimer. Ze zijn in alle maten en vormen verkrijgbaar en kunnen echt wat toevoegen aan de stijl en sfeer in huis.
plafond rozet